Wie zijn we

Als amateurkoor van 30 mannen en vrouwen weten we een niveau te bereiken waar we fier mogen op zijn. We brengen een grote verscheidenheid aan genres. Zowel klassieke koorliederen als musicalhits staan op ons repertoire.

Historiek

De eigen muzikale noten kraken

In het begin van de jaren zestig werd uit het samensmelten van 'de zangmaatschappij' en 'het vrouwenkoor' een vierstemmig gemend koor geboren, dat onder leiding kwam te staan van Ward Op de Beeck. Jarenlang leidde hij het koor, waarvan hij ook voorzitter was, met een niet aflatende inzet.

Met de jaren evolueerde de vereniging van parochiekoor naar koninklijk gemengd zangkoor: het repertoire telde meer en meer profane liederen en de nieuwe naam 'Cantemus' werd vastgelegd.

Cantemus bouwde een traditie op van tweejaarlijkse kerstconcerten die tot ver buiten de Bevelse grenzen gekend staan. Bovendien kreeg het de kans om deel te nemen aan grotere werken zoals het Gloria van Vivaldi, de Carmina Burana van Carl Orff , 'de lustige weduwe' van Franz Lehar, enz.

In de loop der jaren veranderde het dirigeerstokje enkele keren van eigenaar. Toen Ward Op de Beeck ging genieten van zijn welverdiend pensioen, was het Rudy Verdonck die de koordirectie met veel enthousiasme overnam. Later volgde Chris Venmans Rudy op. Zij opende, dankzij haar professionele, muzikale achtergrond, de deuren naar grotere podia voor Cantemus. Onder haar impuls werd de muzikale waaier van Cantemus steeds breder. Zowel klassieke stukken, Latijnse missen, musicals, als het lichtere genre kwamen aan bod.

Sinds 2018 is het Martine De Winter samen met Tine De Koninck die op hun eigen dynamische manier de muzikale noten kraakt met en voor Cantemus.

Ondertussen heeft Liesbet Vanherck het enthoesiasme en de muzikale leiding overgenomen.

Bestuur

Wie is wie?

 • Liesbet Vanherck

  Dirigent

 • Rita Peeters

  Voorzitster

 • Marie Louise De Winter

  Ere-voorzitster

 • Koen Schaltin

  Penningmeester

 • Caroline Uyttendaele

  Secretaris

 • Diane Sangers

  Bestuurslid

 • Jef Van Der Sande

  Bestuurslid